Waren slachtoffers van Bucha wellicht burgers die met Russen hadden samengewerkt?

gebaseerd op artikel van Scott Ritter van 4 april 2022 (1)

Het is een bekend gegeven dat de waarheid als eerste sneuvelt tijdens een oorlog. Rustig, kalm en logisch nadenken is er al snel niet meer bij als de emoties worden opgelaaid door allerlei heftige beelden. Zo ook bij de beelden van een wagen die door enkele straten van Bucha rijdt.

Natuurlijk wordt het verkocht als een duivelse actie van die verschrikkelijke Russen, maar in hoeverre is dat waarschijnlijk? Ten eerste: waarom zouden de Russen opeens massaal op gewone ongewapende burgers gaan schieten? Zelfs op iemand die gewoon aan het fietsen is? Ten tweede: hoe kan het zijn dat de Russen op 30 maart Bucha verlieten, de burgermeester een kalme toespraak gaf op 31 maart zonder te reppen over burgerdoden, en dan opeens op 2 april liggen er doden verspreid over de wegen van Bucha, en dan ook nog eens doden die er vrij ‘vers’ uit zien.

Is het niet veel logischer om te veronderstellen dat er zich iets anders heeft afgespeeld in Bucha? Zou het niet zo kunnen zijn dat er de nodige burgers van dat dorpje tijdens de tijdelijke bezetting door het Russische leger hebben samengewerkt met deze Russen? En dat zij na het vertrek van de Russen het doelwit zijn geworden van een lynchpartij door de Oekrainse Nationale Politie ter vergelding van hun samenwerking?

Waarom zijn er niet meteen groepen buitenlandse waarnemers gekomen om mensen te interviewen, de bepalen hoe de mensen zijn gestorven (met Oekraiense wapens of met Russische wapens), wanneer ze zijn gestorven etc. Waarschijnlijk gaat het allemaal zó lang duren voordat dit mogelijk is dat het niet meer te herleiden is. We zullen dan moeten wachten op burgers die durven te spreken over wat er is gebeurd, maar die zullen voorlopig hun mond wel dichthouden, want de kans is levensgroot dat zij ook gedood zouden worden door diezelfde groepen die hun familieleden zou hebben omgebracht in dit scenario.

De Witte en Blauwe banden om de bovenarmen
Wat je ook terug lijkt te zien zijn de witte banden die aangeven dat je pro-russisch bent (zie de tweet hieronder)

Als je kijkt op de video zie je af en toe mensen met een witte band langs de weg liggen. Verder hoor je in de onderstaande video twee Oekraiënse soldaten praten waarbij de één vraagt aan de ander of het ok is om mensen neer te schieten die geen blauwe band om hun armen dragen, waarop de ander bevestigend antwoordt.

Voor meer waardevolle en kritische informatie over Bucha lees het onderste deel van het artikel van Grayzone (2). Laten we voor kritsch nadenken gaan en niet wederom slaafs achter onze regering aanlopen zoals we deden tijdens die corona-gekte. Laten we tonen dat we slimmer zijn geworden.

En dan deze nog waarin wordt gesproken over een samenwerking met de Britise MI6 om deze Bucha propaganda te scheppen:LINKS
(1) https://www.rt.com/russia/553293-bucha-war-crimes-truth/
(2) https://thegrayzone.com/2022/04/03/testimony-mariupol-hospital-ukrainian-deceptions-media-malpractice/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s