Demonstratie in Brussel op 23 januari 2022 opnieuw gekaapt door agressieve niet-demonstranten

Tekst Ellen Mulder ,

Zit ik al geruime tijd een prachtige, vreedzame en kleurrijke demo met sprekers in Brussel te bekijken, zie ik opeens hoe enkele volledig in het zwart geklede knullen zich tussen de demonstranten begeven en de confrontatie zoeken met de politie die zich al die tijd juist keurig afzijdig had gehouden. Ik zei direct tegen Maaike: dit lijkt me geen zuivere koffie!
Terwijl de demonstranten rustig hun weg vervolgden, zag ik hoe het gajes politieagenten met planken, balken, stenen en terrasstoelen bekogelde. Winkelruiten sneuvelden en alles wat kapot kon, ging kapot. Het leek wel een oorlogsgebied! Vreselijk om te zien!

Voor mij staat vast dat het om ingehuurde relschoppers ging: stenen en keurig op maat gezaagde boomstammen lagen overal klaar. Evenals houten hekwerken, pellets en andere materialen. Saignant detail: halverwege de demo waarschuwden enkele Vlamingen nog: ga niet richting het park: er is een val opgezet. Niemand leek deze waarschuwing serieus te nemen. De sfeer was immers goed.

Ondertussen verplaatsten de media zich naar het ‘oorlogsgebied’, waar het er ongelooflijk hard aan toe ging. Vervolgens verplaatsten de relschoppers zich richting het park, waar gajes, romeo’s en Europese politie zich tussen de demonstranten mengden en voor een waar slagveld zorgden.
Het moge duidelijk zijn dat de mainstream media vanavond niet zullen komen met kleurrijke beelden van een machtig mooie grote en vreedzame manifestatie, maar uitsluitend met beelden van het oorlogsgebied, waarin ingehuurd tuig vernielingen aanricht.
Voor de goede orde: dit zijn géén demonstranten!

De reden om dit alles in scene te zetten: het verzet dreigt te groot te worden. Overheden zoeken een reden om demonstraties en bepaalde groepen te verbieden. Door hen te framen zullen zij hiervoor moeiteloos alle steun krijgen van het grote publiek.
Er wordt echt een ongelooflijk smerig spel gespeeld. Walgelijk!
Mensen wordt alsjeblieft wakker!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s