Huisarts ontvangt 21 euro per Covid-19 vaccinatie-prik

1. Wat is er afgesproken over de vergoeding voor het vaccineren?

De LHV heeft met het ministerie van VWS afgesproken dat huisartsen een tarief van 21 euro per prik mogen declareren (in het geval van vaccins die twee keer moeten worden gegeven, kan er dus twee keer 21 euro worden gedeclareerd). Daarnaast is er een tarief afgesproken voor de thuisvaccinaties, van niet-mobiele thuiswonende patiënten. Omdat deze vaccinaties aanzienlijk meer tijd en organisatie vergen, geldt hiervoor een tarief van 90 euro per prik.

Voor praktijken die kosten moeten maken voor een externe locatie, is afgesproken dat de gemeenten zorgen voor gratis locaties. Als dat niet het geval is, zullen de kosten voor de locaties worden vergoed door VWS. Zie ook de vraag hieronder.  

Daarnaast zijn we in overleg met VWS over een aanvullende vergoeding voor elke deelnemende praktijk voor extra kosten die ontstaan in het totale vaccinatietraject 2021. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten en tijd voor het uitnodigen en registreren van 90-ers die door GGD worden gevaccineerd, en voor werkzaamheden en kosten van huisartsen in het traject van de vaccinatie in kleinschalige woonvormen door de HAP. Het gaat hierbij om een vergoeding dan aan het einde van de vaccinatiecampagne zal komen, zodat alle bijkomende kosten hierin kunnen worden meegenomen.

(bron: https://www.lhv.nl/artikelen/veelgestelde-vragen-covid-19-vaccinatie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s