Geen Verplichte Mondkapjes meer in North-Dakota, V.S.

In de aan de Canada-grenzende Amerikaanse staat North Dakota is op 22 februari 2021 een wet door het huis van afgevaardigden aangenomen welke het verbiedt om mensen te verplichten een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor alle openbare gebouwen (1,2)

Je kunt de wettekst hier links lezen. Het moet nog wel goedgekeurd worden door de senaat van North-Dakota, maar daarvan wordt verwacht dat die akkoord zal gaan.

Via het blad ‘Gezond Verstand‘ (3) (jaargang 1, nr 12, p.4) kwam ik achter deze ontwikkeling. De heer van Wolferen schrijft er zelfs dat ze verboden zouden worden in de gehele staat. Dat kan ik dan weer niet uit deze wet halen, maar wel dat niemand meer verplicht kan worden deze te dragen.

Bij het zoeken naar informatie over deze anti-mondkapjesplichtwet kwam ik uit bij een interview met de gouverneur van North-Dakota, Doug Burgum op Fox (4). Daar werd ik dan weer minder blij van. Daarin vertelde hij trots dat de kinderen in zijn staat toch nog naar school konden gaan.

Als je echter de bijbehorende beelden zag dan zag ik jonge kinderen die werden gesneltest op hun voorhoofd (een soort koortsmeter vermoedelijk), en vooral zag ik kinderen in de klas allemaal met zo’n muilkorfje op. Het was ook deze gouverneur die in november de hele staat verplichtte een mondkapje te dragen. Hij zal dan ook minder in zijn nopjes zijn met deze wet. Hij sprak in dat interview ook vol enthousiasme over hoeveel mensen er in zijn staat wel niet gevaccineerd waren. De Jonge zou het goed met hem kunnen vinden, vermoedelijk.

Hieronder een youtube-versie van het artikel van Karel van Wolferen die de basis vormde voor dit artikeltje.

NOTEN
(1) https://www.air.tv/watch?v=9iIUMTAGQ1iqdSRMeWxk5Q
(2) twitter.com/andrewbostom/status/1364009979741634560
(3) https://gezondverstand.eu/2021/03/18/voordracht-karel-van-wolferen-nummer-12-zonder-bindmiddelen-geen-menswaardige-samenleving/
(4) https://www.foxnews.com/politics/north-dakota-house-passes-bill-banning-mandatory-face-masks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s