5G-critici die als Coronomafkezen worden weggezet

In april 2020 zijn er enkele zendmasten in Nederland in vlammen opgegaan. Hierbij kwamen allerlei geluiden los vanuit de media. Er ontstond al snel een beeld van rare mensen die dachten dat Corona werd veroorzaakt door 5G en daardoor maar zendmasten in de hens gingen steken.

Er circuleren allerlei verhalen op internet. Ikzelf ben meer een aanhanger van het voorzorgprincipe bij twijfel: aangezien er uitermate veel onderzoek is verricht door wetenschappers over de hele wereld, die daarbij waarschuwen voor het zomaar uitrollen van 5G, zou ik dat zeker niet zomaar doen. Als daarbij de overheid en haar instellingen (RIVM, Agentschap Telecom (1)) stelt dat het allemaal veilig is omdat de huid niet wordt opgewarmd, en er verder niets te vrezen valt, dan kan ik me voorstellen dat het wat kwaad bloed zet bij menigeen.

De burger heeft geen enkele mogelijkheid om iets te doen tegen het plaatsen van dit soort zendmasten omdat de gemeenten buiten spel zijn gezet in deze omdat de landelijke overheid met haar commerciële partners als KPN, T-Mobile en Vodafone dat samen hebben afgesproken, waarbij de miljoenen euro’s het lijmmiddel zijn.

Dus, daar zit je dan als burger te kijken naar hoe een 5G-zendmast tegenover je huis wordt geplaatst, wetende dat er veel wetenschappers zijn die allerlei ongunstige effecten op het lichaam hebben aangetoond, en je kunt niets doen. Ik kan me dan voorstellen dat sommige mensen dan uit een soort van frustratie en wanhoop zo’n mast in brand steken. Niet dat ik het goedkeur natuurlijk, maar de onzuiverheid van de situatie kan rare dingen doen met mensen.

Ik weet niet hoe die 5G-mastjes allemaal worden geplaatst. In een plaats als Wuhan zijn er minstens 10.000 geplaatst (2), maar er zullen ook de nodige mastjes vastgemaakt worden aan reeds bestaande opstelplaatsen van GSM, UMTS en 4G-masten. Als je dan die 5G-masten zou willen vernietigen, wordt het al snel lastig, zonder ook de andere masten om zeep te brengen, en dan krijg je van die situaties dat hulpdiensten niet beschikbaar zouden kunnen zijn voor mensen.

Het is al met al een vrij ongelukkige situatie en ik kan me voorstellen dat telecombedrijven als KPN, T-Mobile en Vodafone er ook niet blij mee zijn, en het liefst alle kritiek op 5G willen afschieten en daarbij maar wat graag gebruik maken van het idee dat alle kritiek op 5G afkomstig is van mensen die denken dat het coronovirus gemaakt is door 5G. Het zou erg fijn als de overheid en de media (die er veelal ook belang bij hebben als mensen sneller internet hebben, die ook de nodige reclame-inkomsten hebben door de telecomindustrie, en al hun apparaten) meer serieus het debat aan zouden gaan met de mensen die kritiek hebben op 5G, waarbij aandacht wordt geschonken aan de wetenschappelijke onderzoeken die gewoon kant-en-klaar liggen te wachten om besproken te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s