Hoe zit het nu met die dode Spreeuwen in Den Haag? 5G of niet?

Eind oktober 2018 vielen er uiteindelijk ruim 300 dode spreeuwen te betreuren in het Huijgenspark in Den Haag. Wat is daar gebeurd? De tegenstanders van 5G waren er als de kippen bij om te stellen dat de spreeuwen het slachtoffer waren geworden van een 5G-test die op die dag zou hebben plaatsgevonden.

Huigenspark met dank aan onze vrienden van Google Maps

Ook al vertrouw ik 5G in dit stadium in het geheel niet, wil ik ook niet zomaar klakkeloos geloven dat die spreeuwen door 5G-testen zouden zijn gestorven. Het meest grondige Engelstalige overzicht over deze hele kwestie heb ik gevonden op een overzichtspagina van StopUMTS, afkomstig van Snopes (1).

Zij ontkrachten op krachtige wijze allerlei argumenten die vooral de wereld in zijn geholpen door Erin Elizabeth op 5 november 2018 (2). Zo zou er op die dagen een geheim 5G-experiment geweest zijn. Ook al heb ik niet veel vertrouwen in de autoriteiten wat betreft hun afwegingen tussen economisch gewin en de gezondheid van de burgers, geloof ik het Antennebureau als zij stellen dat er die dagen geen test is geweest in de nabijheid van het Huijgenspark.

Reactie Antennebureau (3)

Er is schijnbaar wel een ééndaagse test geweest van Huawei, maar die heeft in de zomer van dat jaar plaatsgehad, namelijk op 28 juni:

Bron: Snopes.com (1)

Verder is het natuurlijk raar dat ook honden aan het braken zijn geslagen en last kregen met hun ontlasting. Op 6 december 2018 verscheen er een artikel bij nos.nl waarin de resultaten van het onderzoek naar de spreeuwen werd gedeeld (4,5).

Volgens dit bericht is er wel degelijk gif aangetroffen in de spreeuwen na onderzoek door de universiteit van Wageningen. Er wordt vermoed dat de spreeuwen wellicht niet alleen de besjes van de taxusstruik hebben gegeten, maar ook stukjes van de giftige blaadjes en takken hebben meegesnoept omdat ze tussen snoeiafval hun besjes hebben gezocht.

Alleen al het feit dat er daadwerkelijk gif is aangetroffen, in combinatie met de lege magen, lijkt me sterk de 5G-verklaring te ontkrachten.

Wat kunnen we van heel deze kwestie leren?

Ik denk dat we blij mogen zijn dat er zoveel mensen klaarblijkelijk erg argwanend zijn ten opzichte van de introductie van 5G in Nederland. Anderzijds moet dat er ook niet toe leiden dat er ongegrond alles uit de kast wordt gehaald om iets als feit te presenteren, terwijl dat toch echt niet het geval was. Als we als burger ons sterk willen maken voor de gevaren van de 5G-uitrol is het wel wenselijk om ons ook bij de feiten te houden. Het barst van de onderzoeken, ervaringen en verhalen van machtsmisbruik binnen deze 5G-wereld, maar soms zitten de tegenstanders er ook gewoon naast en moet er gewaakt worden voor blind papegaaigedrag.

In het vervolg van mijn onderzoekingen op 5G-vlak zal ik in ieder geval de spreeuwen van Den Haag niet meer inzetten als argument tegen 5G. Er zouden dan toch wel meer verhalen van dode vogels ons bereikt moeten hebben, bijvoorbeeld uit Italië (6)?

Bij de Vroege Vogels heeft Koos Dijksterhuis ook zijn licht laten schijnen over deze kwestie. Hij spreekt in zijn stukje over Feng Shui aanhangers en noemt verder enkele andere voorbeelden van spreeuwensterfte. Hij heeft zelfs een boek geschreven over de ‘Starling’, zoals de vogel in het Engels wordt genoemd (7).

NOTEN
(1) https://www.snopes.com/fact-check/5g-cellular-test-birds/?fbclid=IwAR08unjHI8gR5CAxxthfSc4gQc67T-3WVOEkAaadvF61_JJ_0CgZzcHf6aU
(2) https://www.healthnutnews.com/hundreds-of-birds-dead-during-5g-experiment-in-the-hague-the-netherlands/
(3) http://stralingsleed.nl/blog/spreeuwen-vallen-dood-neer-in-den-haag/
(4) https://nos.nl/artikel/2262257-mysterie-van-vergiftigde-spreeuwen-in-den-haag-lijkt-ontrafeld.html
(5) https://www.facebook.com/vogelopvangdewulp/photos/a.248740155311712/959565544229166/
(6) https://waterputonderzoek.home.blog/2019/01/20/5g-experimenten-in-italie-laquila-eerst-aardbevingen-nu-5g-ter-compensatie/
(7) https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/koos-dijksterhuis-dode-spreeuwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s