Hoe een Engels Propaganda-instituut voorkwam dat een Spaanse Socialist hoofd werd van Spaanse veiligheidsdienst

Al eerder schreef ik over het Integrity Initiative, een eufemistische term voor een propaganda-instituut dat als doel heeft het Westerse verhaal te promoten en alles wat Russisch is te demoniseren (1).

De werkwijze van dit instituut is door gehackt materiaal (2) op straat gekomen. Ik wilde je toch niet een knap staaltje werk laten zien dat deze club heeft uitgevoerd in juni 2018. Stel je de volgende situatie voor: een socialistische Spanjaard, genaamd Pedro Baños, dreigt voorzitter te worden van de Spaanse geheime dienst (3).

Pedro Baños – recentelijk nog een boek geschreven

Alles wat socialistisch is, is al snel een gevaar voor de anti-Rusland-lobby. Gelukkig was daar het Integrity Initiative met al haar anti-russische clusters, verspreid over de hele wereld. Deze clusters en hun deelnemers zijn allemaal te bekijken door de hacks (1). Ook in Nederland hebben we enkele propaganda-medewerkers.

In het Spaanse cluster is een andere Pedro, dit keer als achternaam, Nicholas Pedro, de leider (4).

Nicholas de Pedro

In de hacks kun je terugvinden dat deze meneer vanaf 1 juli 2018 £4167,- per maand ontvangt van het Institute for Statecraft, welke nauw verbonden is met het Integrity Initiave. Deze meneer is vervolgens flink aan de gang gegaan: om 14.00u op diezelfde dag heeft hij een dossier samengesteld en die vervolgens onmiddelijk verspreid naar de media. De andere leden pakken ook meteen het twitterzwaard op om Pedro Baños in een slecht daglicht te plaatsen.

Om 15.45 informeert Nicholas de Pedro het Engelse Cluster om zo internationaal steun te krijgen voor deze strijd tegen de socialist Baños. Zij aarzelen natuurlijk geen moment en er ontstaat een grote steuncampagne op twitter. Het Integrity Initiative team start een whatsapp-groep om de internationale reacties in goede banen te leiden, en zoveel mogelijk mensen aan het retweeten te krijgen. Hieronder ook vele opiniemakers in de verschillende landen.

Er zijn ook artikelen gestuurd naar El Mundo en El Pais. Ook ambassadeurs in Frankrijk en Engeland werden op de hoogte gesteld.

Deze razendsnelle coördinatie van de verschillende clusters was succesvol, want om 19.45 kon worden geconcludeerd dat de spaanse premier ten strengste werd afgeraden om de heer Baños aan te stellen, wat vervolgens ook is gebeurd.

Je zou voor de grap eens moeten kijken naar het twitteraccout van de beide heren: de ene duidelijk een gepassioneerde socialist en de ander een duidelijke anti-Ruslandpropagandist.

NOTEN
(1) https://waterputonderzoek.home.blog/2018/12/20/eerste-blogbericht/
(2) https://sputniknews.com/analysis/201812131070655802-integrity-initiative-intelligence-disinformation/
(3) https://twitter.com/geoestratego
(4) https://twitter.com/nicolasdepedro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s