VN Panel oordeelt meedogenloos over ‘Witte Helmen’, Westerse media kijken andere kant op

De boefjes met de witte helmen die in Syrië al langere tijd allerlei valse vlag-operaties rondom vermeende chemische aanvallen opzetten, werden al die tijd op handen gedragen door hun vrienden van de Westerse media. Alle kritiek op de witte helmen werd honend weggewoven als nepnieuws of Russisch-Syrische propaganda.

Toen er op 20 december 2018 één uur lang een persconferentie bij de VN was waarbij overweldigend werd aangetoond dat die hele Witte Helmenclub niets meer is dan een stel onfrisse jongens die nauw samenwerken met de terroristen van Al-Qaida, bleven de westerse journalisten doodstil. (1)

In het verleden was er altijd veel hartverwarmende berichtgeving over de witte helmen, neem het onderstaande stukje uit de Telegraaf van 7 oktober 2016:

Dan ben ik blij dat ik hier lekker op eerste kerstdag zit te luisteren naar de Top 2000 naar een nummer van Joy Division, een stukje chocolade erbij, de flexi-hondenuitlaatriem naast me op de tafel. Een dochter die zit te dubben of ze nu Josh of Tyler van Twenty One Pilots zal ophangen, omdat ze aan beide zijden van een vel een bandlid hebben geplaatst.

Ik weet in ieder geval wel dat als ik ooit ergens iemand met een witte helm zie lopen ik erg moet oppassen: ze schijnen volgens menig Syriër ook bekend te zijn vanwege hun neiging organen te stelen. Ik raad je dan ook aan om Eva Bartlett te gaan volgen (3 en 4).

Zij zal zeker niet gerekruteerd worden door het Institute of Statecraft, want die houdt alleen van journalisten die gewoon niet moeilijk doen en zeggen wat zij willen dat er gezegd wordt, al dan niet tegen betaling. Ja toch? (5)

Willy van Damme had het zoals zo vaak weer bij het rechte eind (6).

BRONNEN

(1) https://www.rt.com/op-ed/447385-white-helmets-un-panel/
(2) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1284847/witte-helmen-favoriet-voor-nobelprijs
(3) https://twitter.com/EvaKBartlett
(4) https://ingaza.wordpress.com
(5) https://waterputonderzoek.home.blog/2018/12/20/eerste-blogbericht/
(6) https://willyvandamme.wordpress.com/2018/08/22/leugens-over-de-witte-helmen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s