Waar zijn de Gehackte Integrity Initiative Bestanden te vinden?

Al langere tijd heeft het Westen het moeilijk met Rusland. Het is ook niet makkelijk als je merkt dat je niet langer het alleenrecht hebt op informatieverspreiding. Dat irriteert en zeker als bijvoorbeeld RT.com het meest populaire youtube-kanaal is op het gebied van nieuwsvoorziening.

Dus wat doe je dan? Je gaat proberen die oude informatie hegemonie weer terug te veroveren, en dan is het niet relevant of je de waarheid vertelt of niet. Het gaat er vooral om dat de burgers gaan geloven wat jij vindt dat zij dienen te geloven.

In 2016 is dan ook het zogenaamde ‘Integrity Initiative‘ opgestart. Een uiterst ironische naam voor een organisatie die als doel heeft Rusland zo monddood mogelijk te maken, en de burgers van het Westen zo te manipuleren dat zij bij Rusland vooral denken aan een haast demonische macht die niets doet dan het verspreiden van de meest gruwelijke leugens.

Toen Anonymous dan ook toegang kreeg tot al hun geheime plannetjes in november moet de paniek ook aardig zijn toegeslagen. In die geheime documenten staat namelijk hun strategie uitgelegd, de mensen die in verschillende landen betaald worden om hun propaganda-strijd te ondersteunen en vele andere zaken die je liever niet openbaar hebt. 

Stel je toch eens voor dat je als organisatie probeert de ander zo zwart mogelijk te maken, en dat dat volledig zichtbaar is voor de hele wereld? Dan zou je als organisatie juist het tegenovergestelde doel bereiken. Dat zou toch wel een enorme verspilling zijn van al die miljoenen euro’s die erin gestoken zijn, nietwaar? Die dekselse vrijheid van meningsuiting!

Anonymous heeft de bestanden op allerlei plekken geplaatst, maar velen zijn verwijderd, volgens Anonymous of de Cyber Guerillas, onder druk van de Britse veiligheidsdiensten. Scribd durfde het uiteindelijk niet aan. Er zijn echter vele plekken om bestanden te plaatsen op internet. Een google-actie met termen als ‘Integrity Initiative Cyber Guerilla’ brengt je al snel naar de site om zelf de bestanden in te zien om zo te beoordelen hoe deze organisatie op slinkse wijze probeert de publieke opinie steeds verder te beïnvloeden.

Erg interessant zijn verder enkele artikelen op RT en Greyzone (1, 2) 

—————————–

(1) https://www.rt.com/uk/446866-uk-integrity-initiative-cold-war/

(2) https://grayzoneproject.com/2018/12/17/inside-the-temple-of-covert-propaganda-the-integrity-initiative-and-the-uks-scandalous-information-war/

4 gedachten over “Waar zijn de Gehackte Integrity Initiative Bestanden te vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s